FEDERACIÓ CATALANA DE FÍSIC-CULTURISME

foto-federacio

La Federació Catalana de Físic-culturisme i Powerlifting som una entitat privada d’utilitat pública i interès social, constituïda per clubs i agrupacions esportives que participen de l’exercici de l’esport del físic-culturisme i el powerlifting  amb totes les seves modalitats i categories, amb l’objectiu de promocionar, organitzar, gestionar i coordinar la seva pràctica dins l’àmbit de Catalunya, sense cap afany de lucre.

Pertanyem a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), i tractant-se d’una disciplina esportiva mancada de Federació Espanyola que la reguli a nivell estatal, estem afiliats directament a la WNBB en l’àmbit internacional, competint directament com a Selecció Catalana, i sotmesos a la normativa que es deriva de la Comissió Antidopatge de Catalunya  en les nostres competicions nacionals, i de l’Agència Mundial Antidopatge en les competicions internacionals.

El màxim òrgan de govern de la Federació Catalana de Físic-culturisme i Powerlifting és l’Assemblea General de Clubs, representada en aquest actual període per una junta directiva al capdavant de la qual es troben: el Sr. Enric Torrent Méndez com a President, el Sr. Frederic Lafuente Brandez com a Vicepresident, el Sr. Manel Muñoz Santillana com a Secretari, i el Sr. Lluis Àngel Urrutia Oroz com a Tresorer

El 25 de juny del 2000, després d’una trajectòria comú com a disciplina associada dins el si de la Federació Catalana d’Halterofília, el Físic-culturisme català decideix emprendre un camí en solitari que prèvia aprovació dels seus estatuts el 24 de febrer del 2001, el portarà fins a la seva constitució com a federació esportiva. I és el Secretari General de l’Esport, el Sr. Joan Antón Camuñas, qui el 15 de gener del 2002, signarà el reconeixement de la Federació Catalana de Físic-culturisme.

Tres anys després i fruit de àmplies negociacions amb responsables del powerlifting a Catalunya, la federació acaba incloent aquesta disciplina en el seu si, passant a ser Federació Catalana de Físic-culturisme i Powerlifting.

Des d’aleshores s’ha cobert un llarg camí sembrat de guardons i èxits esportius que han fet que el físic-culturisme català estigui situat en primera línia de l’esport internacional. Val a recordar que en el 2003 dos dels nostres millors esportistes, Fèlix Barrachina i Rafael Montero aconseguien que el físic-culturisme estigués present per primer cop en els Premis ARC.  Al 2008, Enric Torrent com a President de la Federació, obtenia la insígnia d’or atorgada per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes en el marc dels premis anuals “President Companys”. I en aquell mateix acte, la Selecció Catalana de Físic-culturisme rebia la insígnia de plata en reconeixement als seus èxits esportius representant internacionalment a Catalunya, representació aquesta que en el 2010 i degut al seu triomf en el Campionat del Món, la va portar a obtenir el “Premi d’Honor de l’Esport Català” atorgat per la fundació privada “Esport Català” i la Secretaria General de l’Esport.

Federacio-Catalana-FC-Equip.jpg
Federació catalana fisic culturisme

Pel que fa a la disciplina de Powerlifting, cal destacar la medalla d’or aconseguida per l’atleta catalana Beatriz Cano en la Copa d’Europa de Powerlifting del 2017, i la de plata que Toni Macià va guanyar en el Campionat d’Europa Màster al 2019. Al 2021, i en l’escenari del Campionat del Món RAW celebrat a Suècia, l’atleta Ferran Jiménez es feia amb la medalla d’or, mentre que l’aixecadora femenina Amira Blecua aconseguia una molt meritòria tercera plaça en la categoria júnior d’aquest mateix esdeveniment. A nivell nacional, val a dir que la Selecció Catalana Femenina s’alçava amb la primera posició del podi en la categoria d’equips en el Campionat d’Espanya de Màlaga del 2021.

Galeria